Ανακοινώσεις

Θερινό σχολείο στην Αλπική οικολογία των φυτών, Άλπεις 14-20 Ιουλίου 2019

Το Θερινό Σχολείο στην Αλπική οικολογία των φυτών διοργανώνεται στον ερευνητικό σταθμό AlpFor στο Furka Pass στις Άλπεις, 14 - 20 Ιουλίου 2019.   

Προεγγραφή μέχρι 28/02/2019. Κόστος 400 CHF.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα του Θερινού Σχολείου εδώ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΒΕ προς τροποποίηση

Η τελική μορφή του Καταστατικού με τα προτεινόμενα για τροποποίηση άρθρα (σημειωμένα με κίτρινο και μεγαλύτερη γραμματοσειρά κάτω από το άρθρο όπως ισχύει σήμερα), μετά και από σχετικές νομικές συμπληρώσεις είναι διαθέσιμη εδώ.

Θα τεθεί προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση της ΕΒΕ που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11:00 στον Τομέα Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ.

15ο Συνέδριο για την Οικολογία και τη Διαχείριση των Εισαγωγών Ξενικών Φυτών

Το 15ο Συνέδριο για την Οικολογία και τη Διαχείριση των Εισαγωγών Ξενικών Φυτών θα πραγματοποιηθεί 9-13 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πράγα. Το συνέδριο θα φέρει κοντά επιστήμονες, διαχειριστές περιοχών και υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με εισβολές φυτών, ώστε να διερευνηθούν τρόποι αντιμετώπισης των παγκόσμιων και περιφερειακών προκλήσεων από τους ξενικούς φυτικούς εισβολείς.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας

Στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ερευνητικού έργου με τίτλο: Η Χλωρίδα της Ελλάδας (The Flora of Greece project), η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει 1 μεταδιδακτορικό ερευνητή με απασχόληση στο Εργαστήριο Βοτανικής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για χρονικό διάστημα ενός (1) χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά μέχρι 30‐01‐20109.

Μπορείτε εδώ να κατεβάσετε την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη μεταδιδακτορική έρευνα.

Botanikertagung 2019 - International Plant Science Conference

Το διεθνές συνέδριο Botanikertagung 2019 - International Plant Science Conference θα πραγματοποιηθεί στο Rostock της Γερμανίας για το διάστημα 15-19.09.2019. Πρόεδρος του συνεδρίου είναι η Καθηγήτρια Dr. Birgit Piechulla, διοργανωτής η German Society for Plant Sciences και γλώσσες του συνεδρίου τα Γερμανικά και τα Αγγλικά. Η προθεσμία για την αποστολή περιλήψεων είναι στις 30.05.2019 και περισσότερα μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο link.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: 

 

Προαναγγελία προκήρυξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικολογία και Διαχείριση της Βιοποικιλότητας" στο Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προαναγγέλλει την προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος σπουδών 2018-19 του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ".

6ο MEDPINE: Διεθνές συνέδριο για τα Μεσογειακά οικοσυστήματα πεύκων - Ανακοίνωση ημερομηνιών

To 6o Διεθνές Συνέδριο MEDPINE: Μεσογειακά οικοσυστήματα πεύκων: δασοκομία, οικολογία, διατήρηση και ανθρώπινη χρήση (MEDPINE 6th - International conference on Mediterranean pine ecosystems: forestry, ecology, conservation, and human use) θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ από 8 έως 11 Οκτωβρίου 2018.

Το MEDPINE στοχεύει να φέρει σε επαφή επιστήμονες που μελετούν διάφορες πτυχές των μεσογειακών πεύκων και των οικοσυστημάτων τους, διαχειριστές, δασοκόμους και κοινωνικούς επιστήμονες, έτσι ώστε να προωθήσει τον διεπιστημονικό διάλογο για την ανάπτυξη επιστημονικών προγραμμάτων αειφόρου διαχείρισης για φυσικά και φυτεμένα δάση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε την αφίσα του MEDPINE εδώ.

Ειδικό Τεύχος "Freshwater Biodiversity Conservation in Mediterranean Climate Ecosystems" που θα δημοσιευθεί στo Διεθνές Περιοδικό Water

Το Ειδικό Τεύχος, στοχεύει στη συλλογή υψηλής ποιότητας εργασιών που αφορούν τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των εσωτερικών ή γλυκέων υδάτων (freshwater ecosystems) στα Μεσογειακά οικοσυστήματα (π.χ. ρέματα, ποτάμια, λίμνες, λιμνοθάλασσες, λίμνες κλπ.).

Το ερευνητικό αυτό θέμα είναι ανοιχτό σε υποβολές που σχετίζονται με τη λειτουργική βιοποικιλότητα των οικοσυστημάτων, με τις χρήσεις γης και τις κλιματικές αλλαγές, τις ανθρώπινες επιπτώσεις στις λεκάνες απορροής, την απώλεια των ειδών και την εισβολή ξενικών ειδών, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις της αλλαγής της ποιότητας των υδάτων στα απειλούμενα είδη και στα ενδιαιτήματα. Μπορούν να υποβληθούν επίσης εργασίες σχετικές με την οικολογική αξιολόγηση και τη διαχείριση των Μεσογειακών οικοσυστημάτων και την αντίστοιχη ικανότητα τους να στηρίζουν την οικολογική ακεραιότητα και να παρέχουν οικοσυστημικές υπηρεσίες.

Προθεσμία: 30 Απριλίου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του περιοδικού Water: 

 

2η Μεσογειακή Εβδομάδα Διατήρησης Φυτών - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Η 2η Μεσογειακή Εβδομάδα Διατήρησης Φυτών θα πραγματοποιηθεί 12-16 Νοεμβρίου στη Μάλτα. Η προεγγραφή έχει ξεκινήσει!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Προθεσμία υποβολής περιλήψεων έως 15 Μαΐου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εκδήλωσης: 

 

Περισσότερα Άρθρα...