Εκδόσεις

Vascular Plants of Greece: An Annotated Checklist

Η ιστορική έκδοση του βιβλίου - Καταλόγου των Αγγειοφύτων της Ελλάδας Vascular plants of Greece: an annotated checklist είναι πλέον γεγονός!

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΒΕ, το βιβλίο τιμάται 30 ευρώ και ειδικά για τα ταμειακώς τακτοποιημένα (πληρωμένη συνδρομή και για το 2013) μέλη της ΕΒΕ 25 ευρώ (1 αντίτυπο με μειωμένη τιμή ανά μέλος).

Για να προμηθευτείτε το βιβλίο παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους συναδέλφους:

  • Καθηγητή Παναγιώτη Δημόπουλο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) – για την Πάτρα
  • Αναπληρωτή Καθηγητή Γιάννη Τσιριπίδη – για την Θεσσαλονίκη
  • Δρ Γιάννη Μπαζό (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) – για την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την εργασία με διορθώσεις και επικαιροποιήσεις.

 

Βιβλιο Ερυθρών Δεδομένων των σπάνιων & απειλούμενων φυτών της Ελλάδας

 

Το δίτομο έργο με τίτλο Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων των Σπανίων και Απειλουμένων Φυτών της Ελλάδας, έκδοση 2009, είναι το αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας, στην οποία συμμετείχαν 89 βοτανικοί επιστήμονες ή και ερασιτέχνες, από τους οποίους οι 74 είναι Έλληνες και 15 αλλοδαποί.

Στους δύο τόμους περιλαμβάνονται 300 είδη και υποείδη της ελληνικής χλωρίδας, τα οποία διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες απειλής, σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης της Φύσης (IUCN) και προτείνονται μέτρα προστασίας τους. Επιπλέον, οι φωτογραφίες των φυτών που συνοδεύουν τα κείμενα και οι οποίες έχουν ληφθεί στους φυσικούς βιοτόπους τους, εκφράζουν με τον πιο αληθινό τρόπο την αρμονία του φυτικού κόσμου της Ελλάδας και του φυσικού της περιβάλλοντος.

Σκοπός του παρόντος συλλογικού έργου είναι να συμβάλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, και ιδιαιτέρως της νεο λαίας μας σε όλα τα στάδια εκπαίδευσής της. Προς αυτόν τον σκοπό το έργο δίνει την ευκαιρία να γίνει γνωστός ο πλούτος, η μοναδικότητα, αλλά και η σημασία της σπάνιας ελληνικής χλωρίδας. Συγχρόνως, όμως, επισημαίνεται η ανάγκη προστασίας των απειλουμένων ειδών με τα προτεινόμενα μέτρα, στα πλαίσια της παγκόσμιας αειφορικής διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Το νέο έργο φιλοδοξεί, επίσης, να αποτελέσει χρήσιμο σύμβουλο σε όσους ασχολούνται με θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος (Κρατικές Υπηρεσίες, Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Γραφεία Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Φορείς Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης, Οικολογικές Οργανώσεις κ.λπ.).

Επιτροπή Έκδοσης: Δ. Φοίτος - Θ. Κωνσταντινίδης - Γ. Καμάρη

Με απόφαση του ΔΣ της ΕΒΕ, το δίτομο έργο με τίτλο Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων των Σπανίων και Απειλουμένων Φυτών της Ελλάδας τιμάται 30 ευρώ.

Για να προμηθευτείτε το βιβλίο παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους συναδέλφους:

Μπορείτε να κατεβάσετε τους 2 τόμους του Βιβλίου Ερυθρών Δεδομένων των Σπάνιων και Απειλουμένων Ειδών της Ελληνικής Χλωρίδας σε pdf.

  • Φοίτος Δ., Κωνσταντινίδης Θ., Καμάρη Γ. 2009 (Επιμ. Εκδ.). Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων των Σπάνιων και Απειλουμένων Ειδών της Ελληνικής Χλωρίδας, Τόμος 1 (Α-D), Ελληνική Βοτανική Εταιρεία, Πάτρα.
  • Φοίτος Δ., Κωνσταντινίδης Θ., Καμάρη Γ. 2009 (Επιμ. Εκδ.). Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων των Σπάνιων και Απειλουμένων Ειδών της Ελληνικής Χλωρίδας, Τόμος 2 (E-Z), Ελληνική Βοτανική Εταιρεία, Πάτρα.